Joghurtos bárányborda

nlc | 2009. Április 01.


Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

A cukkinit megtisztítjuk, a joghurtot a mentával, 1 ek. olajjal, a citromlével, a tabascóval, egy csipet sóval és borssal összeturmixoljuk. A bordákon hosszában bevágásokat ejtünk, nehogy felpöndörödjenek a sütés során, majd a vajon a maradék olajjal együtt mindegyik szeletet élénk tűzön oldalanként 2-2 percig sütjük. Az összes bordát az imént használt serpenyőbe visszatesszük, meglocsoljuk a borral, és kb. 3 percig hagyjuk elpárologni, majd a bordákat nyakon öntjük a meleg levessel, és addig főzzük, amíg a lé besűrűsödik. Ekkor a tűzről levéve 1 percig állni hagyjuk, majd a joghurtos szósszal tálaljuk.

Tipp:
• Bárány helyett használhatunk borjú- vagy disznóhúst is; utóbbi esetében ne feledjük a főzési időket megduplázni!
• Inkább kisebb cukkinit válasszunk, mint nagyot, mert az utóbbi kevésbé édes, és magok is lehetnek benne. Külseje legyen fényes zöld, tapintása kemény!
• Használhatunk balzsamecetes szószt is. A hús főzővizében elkeverünk 1 ek. lisztet, hozzáadunk 4 ek. balzsamecetet és 1 pohár levest, majd addig főzzük, míg besűrűsödik, és a húst ezzel az öntettel tálaljuk.
Exit mobile version