Hozzávalók 6 személyre:
• 5 ek. olaj
• 1 ek. apróra vágott hagyma
• 2 mentaág, só
• 12 vastag szelet bárányborda
• 25 dkg puha juhsajt
• 3 tojás
• zsemlemorzsa
• 5 dkg vaj
• őrölt bors
Elkészítés:
Serpenyőben felhevítünk 1 ek. olajat, rádobjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Ekkor kevés vízzel felöntjük, és beleaprítunk néhány mentalevelet. Megsózzuk, és néhány percig nagy lángon dinszteljük. Hagyjuk lehűlni, hozzákeverjük a szétmorzsolt juhsajtot és még egy kis mentalevelet. A bordákat bemetsszük, hogy kis zseb képződjön a húson, ezt megtöltjük a hagymás-sajtos keverékkel. Összenyomjuk a hús széleit, hogy jól összeragadjanak. A húst felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. A vajat 4 ek. olajjal felmelegítjük, és a bordák mindkét oldalát 2-3 percig sütjük, amíg aranybarnák lesznek. Konyhai papírtörlőre tesszük, lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk, majd azonnal, melegen tálaljuk.