A hozzávalók:
- 12 g lapzselatin
- 350 g cukor
- 250 g tej
- 8dl Milli Perfecto Főzőtejszín 20%
- 1 citrom
- 1 rúd vanília
Ebből a mennyiségből 8 adag lesz!
Első dolgunk lesz, hogy karamellizáljuk a cukrot. Egy gyorsforralóban keverjük össze a tejet, a tejszínt, a cukrot, reszelt citromhéjat, és vaníliát. Mintegy negyed órán át főzzük, de bánjunk csínján a hővel, mert nem szabad felforrnia. A tejszínhez adjuk hozzá a kicsavart lapzselatint. Ha a cukor karamellizálódott, akkor öntsük fel nagyjából 1-1.5 dl vízzel. Óvatosan forraljuk a karamellt. Ezután jöhetnek a formák, amikbe először a karamellt töltsük bele, majd merjük rá a máris ínycsiklandozó tejszínes krémünket.
Hagyjuk kihűlni, majd 12 órára tegyük be a hűtőszekrénybe, hadd pihenje ki remekművünk a fáradalmakat.
Jó étvágyat!
Itt most meg is nézheted,
Még több recept:
Házi tagliatelle tejszínes vargánya gombamártással