Panna Cotta 8 személyre

Milli Perfecto | 2009. Április 21.
Panna Cotta 8 személyre

A hozzávalók:

  • 12 g lapzselatin
  • 350 g cukor
  • 250 g tej
  • 8dl Milli Perfecto Főzőtejszín 20%
  • 1 citrom
  • 1 rúd vanília

 

Ebből a mennyiségből 8 adag lesz!

 

Első dolgunk lesz, hogy karamellizáljuk a cukrot. Egy gyorsforralóban keverjük össze a tejet, a tejszínt, a cukrot, reszelt citromhéjat, és vaníliát. Mintegy negyed órán át főzzük, de bánjunk csínján a hővel, mert nem szabad felforrnia. A tejszínhez adjuk hozzá a kicsavart lapzselatint. Ha a cukor karamellizálódott, akkor öntsük fel nagyjából 1-1.5 dl vízzel. Óvatosan forraljuk a karamellt. Ezután jöhetnek a formák, amikbe először a karamellt töltsük bele, majd merjük rá a máris ínycsiklandozó tejszínes krémünket.

Hagyjuk kihűlni, majd 12 órára tegyük be a hűtőszekrénybe, hadd pihenje ki remekművünk a fáradalmakat.

Jó étvágyat!

Itt most meg is nézheted,

milyen egyszerűen készül el ez a finom fogás!

 

Még több recept:

Zöldborsófőzelék tejszínnel

Házi tagliatelle tejszínes vargánya gombamártással

Exit mobile version