Zsályás-körtés rizottó

Milli Perfecto | 2009. Április 21.

Hozzávalók:

A körtéket vágjuk kockára, a héjukból és a magházukból készítsünk pedig fűszerkivonatot. A vízhez adjunk hozzá citromot, fahéjat, szegfűszeget, sót, cukrot. Amikor az ízek már alaposan összeértek, szűrjük le a fűszermixünket. Adjuk hozzá a kockára vágott körtét és az egészet együtt forraljuk össze.

Magasfalú serpenyőbe öntsünk egy kis olívaolajat. Amíg felhevül, vágjuk össze a hagymát, majd tegyük rá a hagymát az olajra, majd lassan kanalazva adjunk hozzá forró húslevest. Egy palack Sauvignon Blanc-t osszunk ketté. A megfonnyadt hagymához adjuk hozzá a rizst, és öntsük fel 2 dl fehérborral. Miután a bor elpárolgott, adjuk hozzá a körtét és a levét, majd várjunk egy keveset. Amikor a rizs már majdnem teljesen megpuhult, öntsük rá a Milli Főző tejkrémet. A tejkrémben az a trükk, hogy nagyon alacsony a zsírtartalma, mégis tökéletesen helyettesíti a főzőtejszínt. Végül hozzáadjuk a reszelt parmezánt, és a friss zsályaleveleket. Az egészet még egyszer forraljuk össze, és már tálalhatjuk is!

A zsályás-körtés rizottót mélytányérba öntjük, megszórjuk egy kis ruccolával, és szeletelt parmezánnal!

Jó étvágyat!

Itt most meg is nézheted,

milyen egyszerűen készül el ez a finom fogás!

 

Még több recept:

Hideg tejszínes burgonyasaláta

Koktélok

Exit mobile version