Házi tagliatelle tejszínes vargánya gombamártással

Milli Perfecto | 2009. Április 28.

A tésztához szükséges:

A mártáshoz:

A kétfajta lisztet, az egész tojásokkal és néhány csipetnyi sóval gyúrjuk egynemű tésztává. A kész tésztát tésztanyújtó géppel nyújtsuk ki, vágjuk metéltre , majd alaposan lisztezzük be.

Nézzük a mártást! A vargányát forró olívaolajon pirítjuk meg. Aztán jöhet egy kis só, egy kis bors, majd öntsük fel a 3 dl Milli Főző tejkrémmel, aminek a zsírtartalma mindössze 3%.

A tésztánkat sós, forrásban lévő vízben forrázzuk le. A leszűrt tésztát öntsük bele a gombás mártásba, hintsük meg aprított medvehagymával, és az összevágott petrezselyemzölddel. Záróakkordként adjuk hozzá az aszalt paradicsomot, a Milli Teavajat, és még egyszer forraljuk össze az egészet.

Tálaláskor parmezánt szeletelünk az ételre.

Jó étvágyat!

Itt most meg is nézheted,

milyen egyszerűen készül el ez a finom fogás!

 

 

Még több recept:

Wasabi hab füstőlt lazaccal

Panna cotta 8 személyre

 

Exit mobile version