Házi tagliatelle tejszínes vargánya gombamártással

Milli Perfecto | 2009. Május 04.

A tésztához szükséges:

  • 20 dkg durumliszt
  • 20dkg finomliszt
  • 4 db tojás

A mártáshoz:

  • 30 dkg vargányagomba
  • ½ dl olivaolaj
  • 2 csomag petrezselyemzöld
  • 2 dkg medvehagyma vagy újhagyma
  • 3 dl Milli Főző tejkrém 3%
  • 8 dkg Milli Teavaj
  • 4 dkg aszalt paradicsom
  • 4 dkg parmezán

A kétfajta lisztet, az egész tojásokkal és néhány csipetnyi sóval gyúrjuk egynemű tésztává. A kész tésztát tésztanyújtó géppel nyújtsuk ki, vágjuk metéltre , majd alaposan lisztezzük be.

Nézzük a mártást! A vargányát forró olívaolajon pirítjuk meg. Aztán jöhet egy kis só, egy kis bors, majd öntsük fel a 3 dl Milli Főző tejkrémmel, aminek a zsírtartalma mindössze 3%.

A tésztánkat sós, forrásban lévő vízben forrázzuk le. A leszűrt tésztát öntsük bele a gombás mártásba, hintsük meg aprított medvehagymával, és az összevágott petrezselyemzölddel. Záróakkordként adjuk hozzá az aszalt paradicsomot, a Milli Teavajat, és még egyszer forraljuk össze az egészet.

Tálaláskor parmezánt szeletelünk az ételre.

Jó étvágyat!

Itt most meg is nézheted,

milyen egyszerűen készül el ez a finom fogás!

 

 

Még több recept:

Panna cotta 8 személyre

Zöldborsófőzelék tejszínnel

Exit mobile version