Egy recept a pasinak, egy a nőnek

Mirelle | 2009. Május 18.
Gőzerővel támadnak a zöldségek, és bizony egy nő könnyebben rákíván egy jó adag friss spenótra, mint egy férfiember. Ezért álljon itt most két recept mindkét nem örömére!
 Spenótos pite


Tészta:

Töltelék:

A lisztbe beleteszem a csipetnyi sót, majd elmorzsolom a vajjal. Amikor már homogén morzsává dolgoztam a hozzávalókat, akkor egy tojással jó állagú tésztává gyúrom. A tésztagombócot alufóliába csomagolom, és minimum egy órára a hűtőbe teszem.

Amíg hűl a tészta, addig előkészítem a tölteléket. A túrót egy villával alaposan megtöröm, elkeverem a tojásokkal, sózom, fűszerezem, belenyomom a fokhagymákat, és elkeverem a zabpehellyel. Végezetül hozzáadom a spenótot, még egyszer alaposan átkeverem, és ha szükségét érzem, akkor még fűszerezek rajta egy kicsit.

A tésztát kinyújtom, pitetálba fektetem, és óvatosan belelapátolom a tölteléket. 190 fokra előmelegített sütőbe teszem, és addig sütöm, amíg a tészta szép színes nem lesz, és a töltelék tökéletesen meg nem szilárdul (45-50 perc).

 Rozmaringos báránycomb tepsis krumplival


A borsot és a rozmaring felét a sóval egy fűszermozsárban összetöröm. A báránycombot alaposan megtisztítom a hártyáktól és a faggyútól, majd átmosom, és jól bedörzsölöm a fűszeres sóval. A sütőt előmelegítem 200 fokra, a fűszerezett húst egy tepsibe teszem, fóliával lefedem, és másfél órát sütöm. Amikor már egy órája sül a hús, akkor elkezdem előkészíteni a krumplit. Megpucolom, ízlés és hangulat szerint felvágom, majd sós vízben félig megfőzöm.

Előkészítek egy tepsit, vajat olvasztok benne, ebben kicsit megfuttatom a maradék rozmaringot. A lecsöpögtetett krumplit rádobom a fűszeres vajra, és a 2-3 centis darabokra vágott póréhagymát is hozzáteszem. Kicsit sózom, majd az egészet a sütőbe tolom, a hús mellé (ilyenkor jó a légkeveréses sütő).

Nagyjából fél órát sütöm. Utána hústűvel még egyszer ellenőrzöm, és ha átsült, akkor tálalom.

 

Exit mobile version