Hozzávalók 4 főre:
- 40 dkg spenót
- 10 dkg vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl tej
- 1 dl tejszín
- 12 dkg zsíros túró
- friss snidling, bazsalikom, kapor a túrógaluska ízesítéséhez
- só
- bors
- húsleves
Elkészítése:
Vajon megpirítjuk a felszeletelt fokhagymát, hozzáadjuk a megtisztított spenótleveleket. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük húslevessel, turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, felforraljuk, és hideg vajdarabokat adunk hozzá. A finomra vágott zöldfűszereket alaposan összekeverjük a túróval, sózzuk, borsozzuk, kanállal galuskákat szaggatunk belőle, ezt adjuk tálaláskor a leveshez.
Elkészítési idő: 20 perc
359 kcal/adag
A júliusi tartalomból: • Bográcsban főtt ínyencségek |