Túrós spenótsaláta nyúlfilével

nlc | 2009. Június 29.

Hozzávalók 4 főre:

Elkészítése:

Az olívaolajat a fokhagymákkal egy kis edényben felmelegítjük, majd lehűtjük. Ezt kétszer- háromszor megismételjük, így készítjük az öntetként szolgáló fokhagymás olajat, amit ezután összekeverünk a megmosott spenótlevelekkel és a citrom levével. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a túrót.
A nyúlfiléket olaj és vaj keverékében megsütjük, sózzuk, borsozzuk, majd felszeletelve a salátára helyezzük, a tetejét pedig megszórjuk finomra vágott snidlinggel.

Tipp:
A nagyobb élelmiszerüzletekben ma már mindenhol kapható nyúlhús, de ha nem tudunk venni, esetleg nem szeretjük, csirke- vagy pulykahússal is készíthetjük a salátát.

Elkészítési idő: kb. 30-35 perc
617 kcal/adag


A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version