Hozzávalók:
- 20 dkg friss sóska
- 2 édes, piros alma
- 30 dkg füstölt pisztráng
- 1 citrom
- extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
Facsarjuk ki a citrom levét egy tálba, öntsünk hozzá fél liter vizet. Vágjuk fel gerezdekre az almát, tegyük a citromos vízbe, hogy ne barnuljon meg. Mossuk meg a sóskát alaposan, csöpögtessük le, a halat szeleteljük fel, ha szükséges, húzzuk le a bőrét. Tálalás előtt vegyük ki az almákat a vízből, keverjük hozzá a sóskát és a halat. Olívaolajjal locsoljuk meg a salátát.
Tipp: Rendkívül egyszerű, de nagyon különleges és finom étel, könnyű tavaszi vacsorának vagy gyors szombati ebédnek egyaránt kiváló lehet. |
A júliusi tartalomból: • Bográcsban főtt ínyencségek |