Citromos spenót újkrumplival

nlc | 2009. Július 07.
A férfiak általában nemes egyszerűséggel nyúlkajának nevezik a salátás ételeket, és a legtöbb nő is leginkább akkor fanyalodik rájuk, ha többet mutat a mérleg a kelleténél.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Olívaolajon, kis sóval pároljuk meg az újkrumplit, mikor kész, csepegtessük meg citromlével. Olívaolajon, felkarikázott fokhagymával enyhén fonnyasszuk meg a spenótot (csak annyira, hogy éppen összeessen, de ne barnuljon meg), sózzuk, borsozzuk, majd az olívabogyóval együtt keverjük hozzá a krumplihoz.

Tipp:
Ha kapunk a piacon, spenót helyett mángoldot is használhatunk. Aki kiadósabb ebédet szeretne, köretként is fogyaszthatja szárnyas vagy hal mellé.


A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version