Csípős endíviasaláta tenger gyümölcseivel

nlc | 2009. Július 07.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Olívaolajban pirítsuk meg az enyhén összemorzsolt, szárított csípőspaprikát, vegyük ki, majd a csípős olajban – felengedés nélkül – pár perc alatt, egy kis sóval pároljuk készre tengeri herkentyűket. Mossuk, majd szárítsuk meg alaposan a salátát. Készítsük el az alábbi öntetet: aprítsuk fel a fokhagymát, keverjünk hozzá fél dl olívaolajat, az ecetet, szórjunk rá frissen őrölt borsot. Keverjük el a salátát az öntettel és a halakkal

Tipp:
Érdemes a salátát közvetlenül fogyasztás előtt elkészíteni, és azonnal tálalni, hogy a tenger gyümölcsei ne hűljenek ki.


A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version