Hozzávalók:
- 40 dkg (fagyasztott) tenger gyümölcsei
- 1 fej fodros endívia
- extra szűz olívaolaj
- 3 evőkanál fehérborecet
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szárított erőspaprika
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
Olívaolajban pirítsuk meg az enyhén összemorzsolt, szárított csípőspaprikát, vegyük ki, majd a csípős olajban – felengedés nélkül – pár perc alatt, egy kis sóval pároljuk készre tengeri herkentyűket. Mossuk, majd szárítsuk meg alaposan a salátát. Készítsük el az alábbi öntetet: aprítsuk fel a fokhagymát, keverjünk hozzá fél dl olívaolajat, az ecetet, szórjunk rá frissen őrölt borsot. Keverjük el a salátát az öntettel és a halakkal
Tipp: Érdemes a salátát közvetlenül fogyasztás előtt elkészíteni, és azonnal tálalni, hogy a tenger gyümölcsei ne hűljenek ki. |
A júliusi tartalomból: • Bográcsban főtt ínyencségek |