Hozzávalók:
- 1 kisebb kínai kel
- 40 dkg csirkemell filé
- 40 dkg konzerv csicseriborsó
- 1 citrom
- só, frissen őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma
- extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
Vágjuk fel nagyobb kockákra a csirkemellet. Készítsünk pácot: keverjük el a citrom reszelt héját, a felaprított fokhagymát, a sót és a borsot 5 evőkanál olívaolajjal.
Öntsük az olajat a csirkére, és minimum fél óráig pácoljuk. A kínai kelt vágjuk fel kb. 3×3 cm-es darabokra.
Hevítsünk fel egy nagy teflonserpenyőt, süssük ropogósra a csirkemell kockákat, az utolsó 2 percben adjuk hozzá a kínai kelt, fonnyasszuk meg, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett csicseriborsót.
Tipp: Könnyű, ám laktató saláta, ideális fogyókúrához. Hidegen és melegen is fogyasztható. |
A júliusi tartalomból: • Bográcsban főtt ínyencségek |