Csirketorta sonkával és baconnel

nlc | 2009. Július 07.
Csirketorta sonkával és baconnel

Hozzávalók:

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk. Egy jénai tálat kibélelünk a baconnel úgy, hogy a tál szélén túllógjanak a szalonnaszeletek, középen pedig találkozzanak. A csirkehúst lisztbe forgatjuk, aztán a felvert tojásba, majd a reszelt sajtba. Szépen elhelyezzük a húsdarabokat a szalonnán, majd ha kész a réteg, befedjük a sonkával.
Addig rétegezzük így, míg a hozzávalók el nem fogynak, a végén pedig ráhajtjuk a kilógó szalonnaszeleteket. Előmelegített sütőbe toljuk, 40-45 percig sütjük, míg a tetején a szalonna megpirul. (Ha túlzottan pirulna, takarjuk le alufóliával.)

Tipp:
Hidegen és melegen egyaránt finom, kínálhatunk mellé burgonyapürét, zöldköretet vagy akár friss kenyeret és savanyúságot is.
Exit mobile version