- 2 közepes cikória
- 3 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 10 dkg ementáli
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- só, bors, friss zöldfűszer
Elkészítés:
Mossuk meg a cikóriákat, vágjuk le a végüket, majd vágjuk hosszában ketté őket. Szórjuk a morzsát egy tűzálló tálba, tegyük rá a cikóriákat.
Készítsünk besamel mártást: olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, folyamatosan kevergetve főzzük egy percig, majd adjuk hozzá adagonként a tejet, még mindig folyton keverve.
Forraljuk fel, és sűrítsük be a mártást. Sóval, borssal ízesítsük, keverjük hozzá a lereszelt sajtot.
Öntsük a mártást a cikóriára, és 220 fokos sütőben 25 perc alatt süssük készre.
Tipp: Ha hús nélkül nem élet az élet, tekerjünk egy-egy vastagabb szelet főtt sonkát a cikóriák köré |
A júliusi tartalomból: • Bográcsban főtt ínyencségek |