Sütőben sült cikória

nlc | 2009. Július 07.


Hozzávalók:

Elkészítés:

Mossuk meg a cikóriákat, vágjuk le a végüket, majd vágjuk hosszában ketté őket. Szórjuk a morzsát egy tűzálló tálba, tegyük rá a cikóriákat.
Készítsünk besamel mártást: olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, folyamatosan kevergetve főzzük egy percig, majd adjuk hozzá adagonként a tejet, még mindig folyton keverve.
Forraljuk fel, és sűrítsük be a mártást. Sóval, borssal ízesítsük, keverjük hozzá a lereszelt sajtot.

Öntsük a mártást a cikóriára, és 220 fokos sütőben 25 perc alatt süssük készre.

Tipp:
Ha hús nélkül nem élet az élet, tekerjünk egy-egy vastagabb szelet főtt sonkát a cikóriák köré


A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version