Borjúmáj burgonyagaluskával

nlc | 2009. Július 09.

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

A májat megtisztítjuk a hártyától, és kb. 20 dekás szeleteket vágunk belőle. Borsozzuk, bekenjük olajjal, majd 80-90 C-os sütőbe tesszük kb. 20 percre, közben meg is fordíthatjuk. Forró serpenyőben zsiradékon megpirítjuk mindkét oldalát, hagyjuk 2-3 percet pihenni a serpenyőben, utána szeleteljük fel.

Köretként nagyon finom mellé a dödölle, mi a pirított burgonyagaluskák mellé halmoztuk a vékony karikára vágott, enyhén karamellizált hagymát, de persze az is nagyon finom, ha hagymás zsiradékkal szaggatjuk ki a krumplis-lisztes masszát, majd sütőben megpirítjuk a galuskákat.
Adhatunk hozzá még burgonyapürét vagy fűszeres sült burgonya cikkeket is.


A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version