Pirított krumplis tészta kacsamellel

nlc | 2009. Július 09.

Hozzávalók 4 személyre:

 

Elkészítés:

A kacsamellfilék bőrét óvatosan beirdaljuk, vigyázzunk, hogy a húsba ne vágjunk bele. Sózzuk, borsozzuk, és serpenyőben forró zsiradékon elkezdjük pirítani minden oldalát.
Ezután  serpenyőstől 200 C fokos sütőbe tesszük kb. 2-3 percre.

Ha kész, tálalás előtt langyos helyen pihentetjük. Nem szeleteljük fel rögtön, hogy a húsnedvek benne maradjanak. A megszokott módon krumplis tésztát készítünk hozzá, amit serpenyőben alaposan megpirítunk.

Tipp:
Ne rázogassuk a tésztát, csak hagyjuk pirulni, úgy hamarabb kész lesz.


A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version