Szezámmagos, ropogós újkrumpli morzsolt fetával

nlc | 2009. Július 14.

Hozzávalók (2 adag)

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200C-ra.
A krumplit megmossuk, konyhai papírtörlővel alaposan megszárítjuk, és hosszában félbevágjuk.
Egy tálban, vagy uzsonnázó zacskóban összeforgatjuk az olívaolajjal, a szezámmaggal, sóval, frissen örölt borssal.
Alufóliával, vagy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, elrendezzük úgy, hogy vágott felükkel lefelé helyezkedjenek el (így könnyebben pirul). Kb. 25 percig alatt aranyszínűre sütjük.
Tálaláskor rámorzsoljuk a fetasajtot (a krémes, lágy sajt nem megfelelő erre a funkcióra), és megszórjuk chilipehellyel. Friss zöldsalátával kínáljuk. (Akár a salátaágyra is tehetjük)


A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version