Hozzávalók 40-50 gömbhöz:
- 50 dkg túró
- 5 evőkanál darált keksz
- 5 evőkanál méz
- 20 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os)
Elkészítés:
Keverjük el a túrót a mézzel és a keksszel, formázzunk belőle gömböket. A csokoládét olvasszuk fel vízfürdő felett, forgassuk meg benne a túrógömböket, helyezzük rácsra, és tálalásig tegyük őket a hűtőbe, hogy a csokoládé megszilárduljon. Érdemes a gombócok felét tejcsokoládéba forgatni, hogy minden gyerek találjon kedvére való „pöttyöt”.
Tipp: Ha tovább akarjuk díszíteni a gömböket, szórjunk rájuk színes tortareszeléket, de ízlés szerint kísérletezhetünk drazsékkal és díszítő cukrokkal is. |
Elkészítés: 40 perc
A júliusi tartalomból: • Bográcsban főtt ínyencségek |