3 tuti gasztroprogram

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2009. Július 15.
Cseresznyefesztivál, bográcsfesztivál, borhetek. Igazán sokszínű a választék gasztroprogramokból, nem csak ínyenceknek!
 Nagykörűi cseresznyefesztivál (2009. 07. 17–19.)

 

Érik, érik a ropogós cseresznye! Sőt Nagykörűn már le is szüretelték.

A Tisza melletti település Magyarország hangulatos cseresznyéskertje. Itt bőséges, ropogós terméssel várják a kirándulókat. A fesztivál ideje alatt kóstolót kapunk a gyümölcsből készített süteményekből, megízlelhetjük a helyi cseresznyepálinkákat, de búcsú, kirakodóvásár, zenei és színházi programok is színesítik az unalmasnak cseppet sem tűnő programot.

www.nagykoru.hu

Siójuti bográcsfesztivál (2009. 07. 18.)

A Somogy megyei Siójuton a helyi Faluszépítő Egyesület 2001 óta szervezi meg minden július harmadik szombatjára a siójuti bográcsfesztivált. Itt mindenki azt főz, amit akar, mindössze annyi kitételnek kell megfelelni, hogy bográcsban tegye, és eszközöket, alapanyagokat hozzon magával. Négy kategóriában értékelik majd a „pályaműveket”: pörkölt, gulyás, halászlé és egyéb.

A főzőverseny mellett egész napos kézműves- és kirakodóvásár, tradicionális magyar árukkal, mesterségek bemutatásával és sok-sok zenei fellépővel várja az érdeklődőket. www.bogracsfesztival.hu

Badacsonyi borhetek (2009. 07. 18. – 08. 02.)

 

A neves észak-balatoni borvidéken augusztusig tartó többnapos rendezvénysorozat kezdődik. A borkóstoló, a balatoni halászlé megkóstolása mellett a szervezők bemutatják a borkészítés hagyományait is.
www.badacsony.hu

Exit mobile version