Hozzávalók:
- 6 tojássárgája
- 12 dkg cukor
- 4 dl görög joghurt (helyettesíthető tejföllel)
- 1 citrom reszelt héja
- 4 dl tejszín
- 1 dl citromlé
- 50 dkg eper
A díszítéshez: eper, menta
Elkészítés:
A tojássárgáját cukorral gőzfürdőn kb. 60-70 C fokra főzzük, ez körülbelül az a hőmérséklet, mikor beledugjuk az ujjunkat, és nem sikítunk fel, de nem is szívesen tartjuk benne. Ezután géppel hűlésig habbá verjük. Hozzáadjuk a joghurtot, a citrom héját és levét.
A tejszínt habbá verjük, és beleforgatjuk a tojássárgájás masszába. Fóliával kibélelt őzgerinc formába töltjük, és 4-5 órán keresztül fagyasztjuk. Az epret megtisztítjuk, a felét leturmixoluk, a másik felét kockára vágjuk, és a friss mentával együtt a turmixolt részhez keverjük.
Tálaláskor a parfé tetejére halmozzuk. Ha maradtak szép mentalevelek, azokat biggyesszük még az eper tetejére, és már tálalhatjuk is.
Elkészítési idő: kb 35 perc + 4- 5 óra fagyasztás
A júliusi tartalomból: • Bográcsban főtt ínyencségek |