Joghurtparfé eperrel és mentával

nlc | 2009. Július 15.

Hozzávalók:

A díszítéshez: eper, menta

Elkészítés:

A tojássárgáját cukorral gőzfürdőn kb. 60-70 C fokra főzzük, ez körülbelül az a hőmérséklet, mikor beledugjuk az ujjunkat, és nem sikítunk fel, de nem is szívesen tartjuk benne. Ezután géppel hűlésig habbá verjük. Hozzáadjuk a joghurtot, a citrom héját és levét.
A tejszínt habbá verjük, és beleforgatjuk a tojássárgájás masszába. Fóliával kibélelt őzgerinc formába töltjük, és 4-5 órán keresztül fagyasztjuk. Az epret megtisztítjuk, a felét leturmixoluk, a másik felét kockára vágjuk, és a friss mentával együtt a turmixolt részhez keverjük.
Tálaláskor a parfé tetejére halmozzuk. Ha maradtak szép mentalevelek, azokat biggyesszük még az eper tetejére, és már tálalhatjuk is.

Elkészítési idő:
kb 35 perc + 4- 5 óra fagyasztás


A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version