Csokoládéba mártott epres falatok

nlc | 2009. Július 16.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az epreket megmossuk, papírtörlővel leitatjuk róluk a vizet. A csokoládékat külön-külön megolvasztjuk, kb. 40-45 fokra melegítjük. Az epreket belemártjuk az éppen kedvünkre való csokoládéba, majd alufóliára helyezzük, és tetszés szerint díszítjük. Türelmesebbek a képen látható módon keverhetik a fehér és fekete csokoládékat is, de az is épp elég látványos, ha meghempergetjük a pisztáciában.

Tipp:
Tejszínhabbal kínálva gyors és finom desszertnek is beillenek, de sütemények, torták díszítésére is használhatjuk a csokis epreket.


Elkészítési idő:
20 perc


A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version