Hozzávalók 3-4 mini vagy egy nagy tortához:
a tésztához:
- 3 tojás
- 6 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dkg kakaópor
- 2 evőkanál rum
A krémhez:
- 1,5 dl tejszín
- 20 dkg jó minőségű fehércsokoládé
- 5 dkg puha vaj
- 1 vaníliarúd belseje
- 3 evőkanál Triple sec
+eper a díszítéshez
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból klasszikus módon csokoládés piskótát készítünk, majd sütőpapírral fedett tepsire kb. 10 cm átmérőjű tortalapokat kenünk. Ha nem mini tortákat, hanem egy nagyot szeretnénk készíteni, akkor háromfelé osszuk el a tésztát, egy tortához ugyanis 3 lap kell. 180 C fokon megsütjük, hagyjuk kihűlni.
A tejszínt felforrósítjuk, beletördeljük a fehércsokoládét, és kevergetjük, míg el nem olvad. Hagyjuk kissé lehűlni, és hozzákeverjük a vaníliát, illetve a Triple sec-et, végül 5 dkg puha vajat. Géppel felhabosítjuk, hogy kenhető, de ne túl kemény legyen. A piskótalapokat a krémmel és a szeletelt eperrel egymásra rétegezzük, a külsejét is bevonjuk krémmel, és jól megrakjuk a tetejét eperrel. Persze akinek nem a mennyiség, hanem a minőség számít, bonyolult mintákat is kanyarinthat eperből a torta tetejére.
Elkészítési idő: 1 óra
A júliusi tartalomból: • Bográcsban főtt ínyencségek |