Epres fehércsokoládé torta

nlc | 2009. Július 16.

Hozzávalók 3-4 mini vagy egy nagy tortához:

a tésztához:

A krémhez:

+eper a díszítéshez

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból klasszikus módon csokoládés piskótát készítünk, majd sütőpapírral fedett tepsire kb. 10 cm átmérőjű tortalapokat kenünk. Ha nem mini tortákat, hanem egy nagyot szeretnénk készíteni, akkor háromfelé osszuk el a tésztát, egy tortához ugyanis 3 lap kell. 180 C fokon megsütjük, hagyjuk kihűlni.
A tejszínt felforrósítjuk, beletördeljük a fehércsokoládét, és kevergetjük, míg el nem olvad. Hagyjuk kissé lehűlni, és hozzákeverjük a vaníliát, illetve a Triple sec-et, végül 5 dkg puha vajat. Géppel felhabosítjuk, hogy kenhető, de ne túl kemény legyen. A piskótalapokat a krémmel és a szeletelt eperrel egymásra rétegezzük, a külsejét is bevonjuk krémmel, és jól megrakjuk a tetejét eperrel. Persze akinek nem a mennyiség, hanem a minőség számít, bonyolult mintákat is kanyarinthat eperből a torta tetejére.

Elkészítési idő: 1 óra


A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version