Házi krémes

nlc | 2009. Július 17.
Vannak olyan ételek, amiket a legtöbb ember szeret, de szinte sose állna neki otthon elkészíteni, mert túl bonyolultnak gondolja. Sok háziasszonynak ilyen például a krémes, erről a süteményről általában tudjuk, melyik közeli cukrászdában a legjobb. Papp Emese lépésről lépésre megmutatja, hogyan varázsolhatjuk asztalunkra a profikéra megtévesztésig hasonlító házi krémest.

Hozzávalók 10 darabhoz:

sütőpapír
 

Előkészítés:
 
A  mirelit vajastésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd lisztezett deszkán 2 darab 1 mm vékony lapot nyújtunk belőle, mely kissé legyen nagyobb annál a formánál, amelybe később a krémest töltjük, mert a vajastészta összeugrik sütés közben.
A tésztalapot sütőpapírral fedett tepsire borítjuk, sütés előtt 20 percig pihentetjük, majd 200 C fokos sütőben aranybarnára sütjük körülbelül 12-15 perc alatt.
Ha kihűltek a lapok, az egyiket egy magas falú tepsi vagy más szögletes forma aljára rakjuk, a másikat pedig 4X4 cm-es négyzetekre vágjuk egy fűrészfogú késsel, ezek lesznek majd a tetején.

Elkészítés:
 

  1. Négy deci tejet 1 rúd vanília kikapart belsejével felforralunk. A tojások sárgáját a pudingporral, a liszttel, 9 dkg cukorral és a maradék tejjel simára keverjük, a felforralt tejhez adjuk, majd sűrű krémmé főzzük.
  2. A tojásfehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük, és a forró krémhez óvatosan hozzákeverjük.
  3. A kész krémet a tésztalappal bélelt formába töltjük.A felvágott lapokat a tetejére helyezzük. Hűtőben 2-3 órát hűtjük, majd felvágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:
készíthetjük csak pudingporral, és vanília helyett használhatunk vaníliás cukrot, de a vaníliarúdtól lesz az igazi (ez egyébként már az összes nagyobb szupermarketben beszerezhető).

Elkészítési idő: 30 perc   299 kcal /db

Exit mobile version