1. rész:
- fél liter tejszín
- 5 tojássárgája
- 12 dkg cukor
A tojássárgáját a cukorral kihabosítjuk, ráöntjük a forró tejszínt, majd együtt újra felforraljuk, vigyázva, hogy ne csapódjon ki. Lehűtjük.
2. rész:
- 35 dkg magozott cseresznye
- 6 evőkanál cseresznyepálinka
- 6 evőkanál porcukor
- 2 citrom leve
- 2 evőkanál Amaretto likőr
A cseresznyét a pálinkával, az Amarettóval, a cukorral és a citrommal jól elkeverjük, majd egy éjszakára (vagy legalább 6 órára) a hűtőben érni hagyjuk, utána leturmixoljuk.
3. rész:
- 3 tojásfehérje
- 9 dkg cukor
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A főzött alapot a cseresznyepéppel elkeverjük, majd óvatosan a habbal lazítjuk. Fagyálló edénybe töltjük, és lefagyasztjuk. Tejszínhabbal és friss cseresznyével tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc + 6 óra érlelés + fagyasztás
A júliusi tartalomból: • Bográcsban főtt ínyencségek |