Túrós-epres mini tekercs

nlc | 2009. Július 19.

Hozzávalók: a tésztához:

a töltelékhez:

a díszítéshez:

Elkészítés:

Így lesz egy kis eper és túró felhasználásával a nagyi-féle lekváros piskótatekercsből látványos és különleges édesség. A tészta hozzávalóiból klasszikus módon csokoládés piskótát készítünk, az olvasztott vajat a végén keverjük hozzá. Sütőpapírral fedett tepsire vékony (fél centis) lapot kenünk, majd sütés után liszttel megszórjuk, és megfordítjuk, hogy ne száradjon ki.

A töltelék hozzávalóit egy tálba tesszük, és jól kihabosítjuk. A kétharmad részével megkenjük a piskótalapot, és apróra vágott eperkockákat dobálunk bele. Nem baj, ha megfogja a túrót, úgy is nagyon jól fog kinézni. Szorosan feltekerjük, hűtőbe tesszük egy órára dermedni, majd rudakra vágjuk. Megkenjük a maradék krémmel, eperszeletekkel díszítjük. A tortazselét a leírtaknak megfelelően elkészítjük, és megkenjük vele a roládokat, ez egy kiváló trükk arra, hogy süteményünk fényes legyen.

Elkészítési idő:
kb 50 perc


A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version