Zöld spárgával töltött csirkemell

nlc | 2009. Július 20.
Nagyon mutatós étel, mégse nagy ördöngösség elkészíteni, vendégek lenyűgözésére nagyon alkalmas.


Hozzávalók 4 személyre:


Elkészítés:

A zöld spárgát szárvégénél vékonyan meghámozzuk és megmossuk. A csirkemelleket kettényitjuk, megszórjuk frissen őrölt borssal, és mindegyikbe 4-4 szál spárgát teszünk.
Félbehajtjuk, fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük, és mindkét oldalát besózzuk.
Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a csirkék bőrös felét erősen lenyomva ropogósra sütjük. Ezután akár a serpenyőben – ha nem műanyag nyelű – vagy egy kis tepsiben a bőrös oldalával felfelé, kb. 150-160 C fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Vastagon felszeleteljük, és friss salátával kínáljuk.


A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version