Kukorica-krémleves |
Hozzávalók:
• négy cső kukorica
• három kis fej hagyma
• diónyi vaj
• só
• bors
• 1,5 deci tejszín
• curry
• petrezselyem
Elkészítés:
A kukoricákat főzzük meg sós vízben, ha megfőtt, késsel vágjuk le a szemeket a csőről. A levet ne öntsük ki! A hagymát vágjuk apró kockákra, és dinszteljük meg a vajon. Adjuk hozzá a kukoricát, majd két-három perc múlva öntsünk rá körülbelül egy liter főzőlevet.
Kis lángon főzzük tizenöt percig, enyhén gyöngyözve a levest, majd adjuk hozzá a tejszínt, és turmixoljuk össze.
Friss petrezselyemmel és curryvel szórjuk meg tálaláskor.
1 személyre (230 g): energia (kcal): 116,7, fehérje (g): 25, zsír (g): 1, szénhidrát (g): 1,4.
Padlizsán csirkével és koktélparadicsommal |
Hozzávalók:
• négy apró padlizsán
• 20 deka csirkemellfilé felkockázva
• egy szelet pirított kenyér
• tíz szem koktélparadicsom
• egy fej hagyma
• három gerezd fokhagyma
• olívaolaj
• só
• bors
• bazsalikom
• parmezán
Elkészítés:
A megfelezett padlizsánok belsejét késsel ügyesen vágjuk ki, úgy, hogy körben maradjon egy kis perem. A kiszedett padlizsánbelet kockázzuk fel. Az apróra vágott hagymát olívaolajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a padlizsánt, a fokhagymát és a csirkekockákat. Sózzuk, borsozzuk, majd tíz percig pároljuk. Ezután adjuk hozzá a felnegyedelt paradicsomokat, a bazsalikomot és a felkockázott pirítóst is. Két percig pároljuk még a keveréket, ha levettük a gázról, keverjünk hozzá reszelt parmezánt.
Kanállal szedjük a tölteléket a padlizsánokba, majd 200 fokos sütőben tizenöt-húsz percig süssük.
1 személyre (230 g): energia (kcal): 116,7, fehérje (g): 25, zsír (g): 1, szénhidrát (g): 1,4.
Sárgabarackos tejeslepény |
• 60 deka sárgabarack
• három tojás
• 2,5 deci tej
• 7 deka liszt
• 15 deka cukor
• 7 deka vaj
• egy marék szeletelt mandula
Elkészítés:
A barackokat magozzuk ki, majd vágjuk negyedbe. Halmozzuk egy kivajazott tortaformába a gyümölcsöt. A vajat olvasszuk meg, majd keverjük el a liszttel, a cukorral, a tojásokkal, keverjük simára, majd öntsük hozzá a tejet is. Öntsük a palacsintatészta sűrűségű keveréket a barackokra, előmelegített, 180 fokos sütőben negyvenöt-ötven percig süssük a lepényt.
Ha megsült és kihűlt, fordítsuk ki a formából, és szórjunk rá pirított, szeletelt mandulát.
1 személyre (120 g): energia (kcal): 345, fehérje (g): 6,9, zsír (g): 18,6, szénhidrát (g): 37.
Görögdinnyelé |
Hozzávalók:
• 2 kg görögdinnye
• két citrom
• tíz-tizenöt mentalevél
• méz ízlés szerint
• rengeteg jégkocka
Elkészítés:
Szűrővel vagy gyümölcscentrifugával préseljük ki a dinnye levét. Ízlés szerint édesítsük, adjuk hozzá az egyik citrom kifacsart levét,
a másikat kockázzuk az üdítőbe, a mentaleveleket törjük kicsit meg, adjuk ezt is a dinnyeléhez. Jól hűtsük le, jégkockával kínáljuk.
1 személyre (550 ml): energia (kcal): 40, fehérje (g): 0,3, zsír (g): 0,1, szénhidrát (g) 9,5.
Az augusztusi szám tartalmából: • Milyen a jó szex? Beszéljünk róla! |