Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- csipet só
- 6 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 12 dkg vaj
- 2 banán
- fél tasak sütőpor
a mázhoz:
- 1 dl tejszín
- 13 dkg étcsokoládé (60 %-os)
- 2 dkg porcukor
Elkészítése:
A lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport, a cukrot egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjunk a tojást, a tejet, a megolvasztott vajat, és masszává keverjük.
A vajazott-lisztezett sütőformába töltsük bele a csokis massza felét, aztán nyomkodjunk bele banándarabokat, és fedjük be a maradék tésztával. 180 C fokos sütőben 12 percig, majd 150 C fokon még kb. 25 percig sütjük, fogvájóval ellenőrizzük, hogy a belseje nehogy nyers maradjon. Ha kisült, a formából kiborítva kihűtjük, és megkenjük a mázzal.
A máz elkészítése:
A tejszínt felforraljuk, és hozzáadjuk az étcsokoládét, illetve a porcukrot. Simára keverjük, és ha kihűlt, megkenjük vele a kihűlt tortánkat.
Tipp: a sütemény tetejét friss banánnal vagy banáncsipsszel díszíthetjük. |
3378 kcal (az egész torta)
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |