Meleg napokra hűsítő málnás desszert

nlc | 2009. Augusztus 13.
Egyszerűen elkészíthető gyümölcsös desszert, könnyű joghurtos alapon

Hozzávalók:

Elkészítése:

A málnalekvárt serpenyőben felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a mirelit málnát, és úgy főzzük, hogy ne legyen teljesen pépes, maradjanak benne egész málnák. Vegyük le a tűzről, és hűtsük le.
A tejszínt verjük habbá. A joghurtot keverjük el a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd óvatosan forgassuk bele a tejszínhabot.
Lehűtött kehelyben a málnát és a joghurtos habot rétegezzük egymásra.

Tipp:
díszíthetjük tejszínhabbal, friss málnával, csokoládéforgácsal, zöld pisztáciával stb.

309 kcal /adag


A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version