Pompás körtés rizspuding

nlc | 2009. Augusztus 13.
Érik a körte - gyümölcsrizs új köntösben

Hozzávalók:

Elkészítése:

 A tejet felforraljuk, majd hozzátesszük a rizst, a sót és 4 dkg cukrot, és puhára főzzük a rizst. (A rizs fajtájától függően lehet, hogy főzés közben még tejet kell hozzáadnunk.) Amikor már megpuhult a rizs, legyen lágy a massza, mert hűlés közben azt a folyadékot még magába szívja, így nem lesz száraz a puding.
A tojások sárgáját habosítsuk fel a reszelt citrom- és narancshéjjal, a 1/2 vaníliarúd kikapart belsejével és 6 dkg cukorral, aztán fokozatosan  keverjük a rizshez. Ha egyszer újra felforrt együtt, vegyük le a tűzről, és alufóliával szorosan fedjük le a lábas tetejét, így hagyjuk kihűlni.
A körtéket tisztítsuk meg és daraboljuk fel, majd serpenyőben forrósítsunk fel 2 kanál mézet, és pároljuk meg rajta a körtét. Ízesítsük a narancs másik felének héjával, őrölt fahéjjal, kevés reszelt friss gyömbérrel. Ha kihűlt, a rizspudingra rétegezve tálaljuk.

493 kcal /adag


A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version