Hozzávalók 4 szendvicshez:
- 20-25 friss vagy fagyasztott leveles spenót
- sonka
- félkemény sajt (edámi, trappista, gouda)
- bagett, ciabatta, franciakenyér (helyettesíthetjük egyszerű kenyérrel is)
- majonéz
- (magos) mustár
- 1-2 gerezd fokhagyma ízlés szerint
Elkészítése:
A lecsepegtetett spenótleveleket serpenyőbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, apróra vágott fokhagymát szórunk rá. Néhány percig pároljuk, amíg fényes zöld lesz, de még nem túl puha.
A kenyérszeleteket enyhén pirítsuk meg, majd kenjünk meg vékonyan majonézzel és mustárral . Erre tegyünk egy szelet sonkát, majd kanalazzunk rá spenótot.
Ezután helyezzünk rá még egy szelet sonkát, majd kerüljön mindegyikre 2-2 szelet sajt, illetve még egy szelet kenyér.
Toljuk be a sütőbe, és addig süssük, míg a spenót egy kis levet ereszt, és a sajt ráolvad.
327 kcal/szendvics
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |