- 30 dkg darált marhahús
- 1 fej apróra kockázott vöröshagyma
- 1 teáskanál mustár
- 1 tojás
- bors, só
a paradicsomszószhoz:
- 1 db 40 dkg-os olasz paradicsomkonzerv
- olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- oregánó
- 2 zacskó mozzarella
- fekete olívabogyó
- bors, só
Elkészítése:
A fasírt hozzávalóit gyúrjuk össze, formázzunk belőle pogácsákat. Készítsük el a paradicsomszószt: olívaolajon pároljuk üvegesre a felkockázott hagymát, öntsük rá a paradicsomszószt, és adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, kis lángon 30 percig főzzük. A végén friss oregánóval ízesítsük.
Zsiradék nélkül forrósítsunk fel egy teflonserpenyőt, 1-2 perc alatt süssük pirosra a fasírtok mindkét oldalát, majd tegyük őket egy sütőlapra, kenjük meg a paradicsomszósszal, helyezzünk minden fasírtra egy-egy szelet mozzarellát és egy-egy szem olívabogyót. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig süssük.
Tipp: Zöldsalátával kínáljuk! |
Előkészítés: 40 perc
Sütés: 10 perc
234 kcal/db
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |