- 25 dkg ricotta
- 4 púpozott evőkanál liszt
- 2 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 1 dl tej
- lekvár a tálaláshoz
Elkészítés:
A ricottát keverjük el a liszttel, a tojások sárgájával, a tejjel, a cukorral és a sütőporral.
A tojások fehérjét verjük fel habnak, keverjük a tésztához.
Pár csepp olajjal melegítsünk fel egy palacsintasütőt, és evőkanállal formázzuk bele a monogramokat (vagy bármilyen más betűt), süssük készre az egyik, majd a másik oldalát is.
Házi lekvárral kínáljuk.
Tipp: Ha a betűformázáshoz nincs elég türelmünk, folyassunk 7-8 cm átmérőjű kerek formákat a tésztából. |
Elkészítés: 10 perc
Sütés: 25 perc
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |