Palacsinta másképp – Túrós palacsintabetűk

nlc | 2009. Augusztus 25.
Az igazán jó buli titka a programokon kívül az étel és az ital, legyünk kreatívak, ne abból álljon a menü, hogy kirakjuk a pirosaranyas szendvicset, a csipszet meg a kólát.


Hozzávalók:


Elkészítés:

A ricottát keverjük el a liszttel, a tojások sárgájával, a tejjel, a cukorral és a sütőporral.

A tojások fehérjét verjük fel habnak, keverjük a tésztához.

Pár csepp olajjal melegítsünk fel egy palacsintasütőt, és evőkanállal formázzuk bele a monogramokat (vagy bármilyen más betűt), süssük készre az egyik, majd a másik oldalát is.

Házi lekvárral kínáljuk.

Tipp:
Ha a betűformázáshoz nincs elég türelmünk, folyassunk 7-8 cm átmérőjű kerek formákat a tésztából.

Elkészítés: 10 perc
Sütés: 25 perc


A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version