Hozzávalók 4 főre:
- 2 l húsleves
- 25 dkg savanyú káposzta
- 1,2 dl tejszín
- só
- bors
- levesbetétnek: pl. sárgarépa, cukkini, fehérrépa
- méz – ízlés szerint édesíteni
Elkészítése:
A káposztát addig főzzük a húslevesben, míg megpuhul (körülbelül fél óra), utána leturmixoljuk. Ha túlságosan besűrűsödik, hígíthatjuk még húslevessel, majd hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, igény szerint édesítjük egy kis mézzel, majd addig főzzük, míg felforr.
Levesbetétnek a friss, megmosott zöldségeket finomra vágjuk, majd leforrázzuk forró húslevessel, és szinte még nyersen tesszük a levesbe.
Tipp: Ha túl savanyú a káposzta, akkor mossuk át, ha viszont nem elég savanyú, akkor adjunk hozzá citromot vagy fehérborecetet. |
Elkészítési idő: kb. 40 perc
220 kcal /adag
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |