Különleges ízek – Karamellizált radicchio fenyőmaggal, ropogós sonkával

nlc | 2009. Augusztus 29.
Különlegesség a szemnek és az ízlelőbimbóknak is ez a pompás saláta, bátran próbáld ki, nem fogsz csalódni!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Egy teflonserpenyőben süssük ropogósra a sonkaszeleteket egy evőkanál olívaolajban, tegyük félre.

A radicchiót vágjuk fel 8 cikkelyre, a megmaradt olívaolajon és a balzsameceten a fenyőmaggal együtt kezdjük el lassan sütni, amíg karamellizálódik (kb. 15-20 perc). Időnként forgassuk meg!

Tipp:
A balzsamecetben történt lassú sütéstől a radicchio elveszíti keserű aromáját


A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version