Sütőtöklekvár

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2009. Szeptember 26.
Alighanem a sütőtök is azon karakteres ételek közé tartozik (a mazsola vagy az olajbogyó társaságában), amely két nagy táborra osztja az emberiséget: olyanokra, akik nagyon szeretik, és azokra, akik ki nem állhatják.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A sütőtököt kétféleképpen is előkészítheted:

– Vágd le a héját, a belsejét pedig darabold fel nagyobb kockákra, majd egy bambuszpárolóban vagy másfajta párolóedényben 15 perc alatt párold puhára.

– Szeleteld fel nagyobb darabokra a sütőtököt, és sütőbe téve, 45 perc alatt süsd puhára. Ezután hámozd le a héját.

Az előkészített sütőtököt a cukor hozzáadásával tedd egy lábosba, és kezdd el alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett főzni. Fél óra elteltével pürésítsd botturmixszal, majd add hozzá a fűszereket és a citrom levét. Főzd tovább 20-25 percig. Amikor már rotyog, akkor elkészült a lekvár.

Öntsd előkészített, fertőtlenített befőttesüvegekbe, és 5 percre állítsd a feje tetejére.

Eltarthatósága: nagyjából fél év.

Exit mobile version