Hozzávalók:
- 2 dl habtejszín
- 2 dl sűrített, cukrozatlan tej
- 4 tojássárgája
- 6 evőkanál cukor
- egy csipetnyi fahéj, gyömbér, szegfűszeg
- ¼ bögre sültsütőtök-püré
- 4 evőkanál barna cukor a tetejére
Elkészítés:
A tejszínt és a sűrített tejet öntsd egy lábosba, és kezdd el alacsony hőfokon melegíteni. Add hozzá a fűszereket. Kevergesd gyakran, nehogy odaégjen. Amikor már majdnem felforrna a massza, akkor vedd le a tűzről, hogy hűljön.
A tojássárgáját keverd krémessé a cukorral, add hozzá a sütőtökpürét, és kézi habverő segítségével dolgozd össze a langyos tejszínes tejjel.
A masszát öntsd szét 4 kisebb hőálló edénybe vagy szufléstálkába, tedd egy nagyobb tepsibe, és önts alá annyi vizet, hogy az edény kétharmadáig érjen.
Előmelegített sütőben párold kb. 35 percig.
Hagyd a vízgőzben kihűlni, majd amikor már szobahőmérsékletre lehűlt a krém, akkor tedd a hűtőbe egy-két órára vagy egy egész éjszakára.
Tálaláskor szórj rá egy-két kanál barna cukrot, és 4-5 percre helyezd vissza a sütőbe, hogy a teteje megolvadjon.