Sütőtökös tekercs

nlc | 2009. Szeptember 26.
Alighanem a sütőtök is azon karakteres ételek közé tartozik (a mazsola vagy az olajbogyó társaságában), amely két nagy táborra osztja az emberiséget: olyanokra, akik nagyon szeretik, és azokra, akik ki nem állhatják.

Hozzávalók:

A piskótához:

A krémhez:

A tetejére: fahéjas porcukor

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a szódabikarbónával és a fahéjjal.

A tojásokat keverd krémessé a cukorral, majd add hozzá a sütőtökpürét és a narancs levét. A két masszát dolgozd össze.

Kend a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és előmelegített sütőben 15 perc alatt süsd készre.

Még melegen egy tiszta konyharuha segítségével tekerd fel, és hagyd betekarva, amíg teljesen kihűl.

A krémhez:

Dolgozd össze a krémsajtot a cukorral és a puha vajjal, és kend a kiterített piskótaroládlapra. Tekerd vissza, és szórd meg fahéjas porcukorral.

Exit mobile version