Dupla vargányás csirkemell burgonyával, kakukkfűvel

nlc | 2009. Október 08.
Az esőzésekkel egyre több erdei gomba (vargánya, rókagomba) jelenik meg, egyik izgalmasabb, mint a másik.

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 150 C-ra. A szárított vargányát vízbe áztatjuk. Serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és pirosra sütjük a felkockázott szalonnát.
A friss vargányát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd a serpenyőbe tesszük. Amikor oldala szép piros, kivesszük. A szalonnát szűrőkanállal kivesszük, azt is meleg tányéron tartjuk.

A szalonna zsiradékán átforgatjuk a cikkelyekre szeletelt burgonyát, majd a hagymát és a fokhagymagerezdeket. A csirkemelleket mindegyik oldalukon körbepirítjuk.
Tepsibe vagy hőálló tálba helyezzük egymás mellé a szalonnát, a hagymás krumplit, a pirított vargányaszeleteket, a szárított vargányát, az egész fokhagymagerezdeket, végül a csirkemellet.

Hozzáadjuk a kakukkfüvet. Az egészet felöntjük a húslevessel és a szárított vargánya áztatásához használt vízzel. Lefedve kb. 45 percig pároljuk, a végén enyhén rágrillezünk.

A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Exit mobile version