Házi pizza

nlc | 2009. Október 08.
A munkából hazaérve sokszor eszünkbe jut, milyen Jó lenne, ha valaki házhoz szállítaná a családnak a vacsorát, mi pedig megszabadulhatnánk a főzés nyűgjétől. A pizzarendelés erre azonban csak ideig-óráig jelent megoldást, hiszen az így kapott étel nem csak drága, de az íze általában meg sem közelíti a frissen sütött háziét.

 Pizzatészta

Hozzávalók 4 nagyobb pizzához:

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sóval. A szárított élesztőhöz hozzáadjuk a cukrot, a langyos vizet és az olívaolajat, majd folyamatosan hozzáadagoljuk a lisztet. Robotgéppel (a dagasztókarok segítségével) addig keverjük a tésztát, míg hólyagosan simává nem válik. Pár percig kézzel is formázzuk, majd egy nagy, kiolajozott tálba tesszük, és minden oldalát átsimítjuk olajos kézzel.  Kb. 45 perc alatt a duplájára kel. Négy részre osztjuk a tésztát, és a kívánt formára alakítjuk. Készíthetünk kör és négyzet alakú pizzát egyaránt, ízlés szerint. 220 C fokos sütőben 20-25 perc alatt sül meg.

 Házi pizzaszósz

Hozzávalók 4 pizzához:

Elkészítés:

A paradicsomkonzervet turmixgépbe öntjük, hozzáadjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, az olívaolajat, a bazsalikomot, aztán ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Exit mobile version