Krémes-morzsatetős pitetorta

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2009. Október 08.
Könnyű, gyors, ízletes és porhanyós, gyorsan összeállítható süti. Sokszor áhítozunk ilyen csemegére reggeli italunkat szürcsölgetve, vagy vendégfogadó, egyszerű desszertre uzsonnaidőben.

Hozzávalók:

A tésztához:

A krémhez:

A morzsatetőhöz:

A tejszínt és a vaníliás cukrot melegítsd majdnem forralásig. Tedd félre hűlni.

Az egész tojást, a tojássárgáját keverd habosra a cukorral. Add hozzá a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett elegyítsd össze a langyos tejszínnel.

Tedd vissza a tűzre, és sűrítsd be.

A tésztához keverd össze a lisztet a cukorral, és egy nagyobb lyukú reszelőn reszeld hozzá a hideg, kemény vajat. Adj hozzá 3 evőkanál vizet, és dolgozd, gyúrd össze. Nyújtsd ki 3-4 mm vastagságúra, és bélelj ki vele egy nagyobb piteforma vagy gyümölcstorta alakú tepsit.

A tészta alját kend ki lekvárral.

Öntsd rá a krémet, és meleg sütőbe téve, 180 fokon süsd 20 percig.

Szórd meg a tetejét morzsával.

A morzsatetőhöz keverd össze a lisztet, a zabkorpát, a gyömbért és a cukrot, és egy nagyobb lyukú reszelőn reszeld bele a vajat. Gyúrd össze a kezeddel, és morzsázd a krém tetejére.

Süsd további 15 percig, míg a morzsa aranybarnára pirul.

Exit mobile version