Mangalicaszűz póréhagymával és csiperkével

nlc | 2009. Október 08.
Szeptember és október a szüretek és a borfesztiválok időszaka, ilyenkor érdemes minden lehetőséget megragadni, és végigkóstolni a hazai és külföldi borokat. Hazatérve aztán folytathatjuk az ismerkedést azzal, hogy ételeinkbe is teszünk az isteni nedűkből.

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

A mangalicaszüzeket vékonyan lehártyázzuk. Körbe-körbe besózzuk, borssal befűszerezzük. Ezután egy serpenyőben, kevés zsiradékon minden oldalán elősütjük, és egy tűzálló tálba tesszük. A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, a megmosott, szárazra törölt gombát cikkekre vágjuk.
Serpenyőben kevés olívaolajat melegítünk, megpároljuk a hagymát, majd rátesszük a gombát. Miután elfőtte a levét, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a fehérborral. Miután felforrt, egy kevés borral elkeverjük a tejszínt, majd visszaöntjük a lábasba. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, és összeforraljuk.

Ezután a tűzről lehúzva hozzáadjuk a vajat, amitől krémesebb és fényesebb lesz a mártás. Az elősütött mangalicahúsokat forró sütőbe tesszük, és vastagságától függően 6-8 perc alatt megsütjük. Felszeletelés előtt pár percig meleg helyen pihentessük, majd a meleg gombás-pórés raguval és rizzsel kínáljuk.

A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Exit mobile version