Hagymás-szalonnás rakott krumpli

nlc | 2009. Október 09.
A hagyma kihagyhatatlan a legtöbb húsos vagy zöldséges ételből, de mindig csak afféle mellékes hozzávaló, sosem főszereplő. Mi most olcsósága miatt a középpontba helyeztük, és olyan ételeket kreáltunk belőle, amelyek "nem jöhettek volna létre hagyma közreműködése nélkül".

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

A burgonyát nagyon vékony karikákra vágjuk, vagy uborkagyalun leszeleteljük. A hagymát félkarikákra vágjuk, és kevés zsiradékon barnára pirítjuk. Ezután a burgonyát sóval, borssal kissé átforgatjuk, a felét beletesszük egy tepsibe, majd alaposan lenyomkodjuk.
Elosztjuk rajta a pirított hagymát, és befedjük a maradék krumplival. Ezt is – amennyire csak lehet – lenyomkodjuk, majd megkenjük a tejföllel.
A szalonnát kockára vágjuk, és elosztjuk a tetején. 120-130 C fokos sütőben kb. 1 óra 20 perc alatt megsütjük.
Utána 10 percig 180 C fokos sütőben megpirítjuk.

A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Exit mobile version