Hússal töltött hagyma

nlc | 2009. Október 09.
A hagyma kihagyhatatlan a legtöbb húsos vagy zöldséges ételből, de mindig csak afféle mellékes hozzávaló, sosem főszereplő. Mi most olcsósága miatt a középpontba helyeztük, és olyan ételeket kreáltunk belőle, amelyek "nem jöhettek volna létre hagyma közreműködése nélkül".

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

A hagymákat enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és kb. 10 percig főzzük.

Ezután burgonyavájóval vagy kézzel kiszedjük a belsejét úgy, hogy a külső két-három réteg megmaradjon. (Fontos, hogy a hagymának legyen tartása.)

A darált húst összekeverjük a kenyérrel, a tojással, a finomra vágott petrezselyemmel, sóval és borssal. Alaposan összedolgozzuk, és beletöltjük a hagymákba. Zsiradékkal kikent, hőálló tálba tesszük, és 180 C fokos sütőben legfeljebb 30 perc alatt megsütjük.

Forrón, esetleg tejföllel meglocsolva tálaljuk.

 

A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

 

Exit mobile version