Spentós rétes

nlc | 2009. Október 09.
Ebben a formában a gyerekek is szívesebben megeszik a spenótot, próbáld ki receptünket!

Hozzávalók 2 rúdhoz:

A töltelékhez:

Elkészítés:

A 2 evőkanál olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott fokhagymát, és felmelegítjük rajta a felengedett spenótpürét. Ha már felforrt, a keményítőt pici vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a spenótot.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk kihűlni. A réteslapokat megkenjük olajjal, egymásra rétegezzük (rudanként 3-4 darab), a tölteléket egy rúdba rendezzük a tészta szélén, és szorosan feltekerjük.
Megkenjük tojással, ha van kedvünk, megszórhatjuk olajos magvakkal is. 170-180 C fokos sütőben pirosra sütjük.

 

Tipp: Fokhagymás tejföllel előételként vagy hús mellé köretként is tálalhatjuk.

 

A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

 

Exit mobile version