Hozzávalók 2 rúdhoz:
- 1 csomag réteslap (6-8 lap)
- 1 dl olaj a lapok megkenéshez
- 1 tojás a rétes megkenéshez
A töltelékhez:
- 4 evőkanál olaj
- 45 dkg vegyes zöldség kockára vágva (lehet mirelit is)
- 1 dl tejszín
- só, bors
- 2 evőkanál keményítő
- 5 dkg trappista sajt
- 15 dkg csirkesonka, csíkokra vágva
Elkészítés:
Az olajon megpároljuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, a tejszínnel felöntjük, és ha már elég puha, egy kevés vízzel elkevert keményítőt adunk hozzá. Ez azért kell, mert a zöldség valószínűleg majd levet enged a pároláskor – ha nem engedne, nyugodtan hozzáönthetünk 1 dl vizet.
Ezután belekeverjük a lereszelt sajtot és a sonkacsíkokat, majd az olajjal megkent réteslapokra tesszük a tölteléket (3-4 lapra a felét.)
Feltekerjük, megkenjük tojással, esetleg megszórjuk olajos magvakkal. 170-180 C fokos sütőben pirosra sütjük.
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |