Amaretti szelet

nlc | 2009. Október 14.
Olaszország középső részéről, Umbria tartományból származik ez a könnyű, lágy sütemény, eredeti neve crescionda. A tészta pár perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Törjük össze egy nagy tálban a kekszet, adjuk hozzá a lisztet és a kakaót. Keverjük el a tojásokat a porcukorral, majd adjuk hozzá a tejet is. Öntsük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat, és botmixerrel keverjük teljesen homogénre. A masszát (kifejezetten folyékony, ne ijedjünk meg!) kivajazott, kilisztezett, nem kapcsos tortaformába öntsük, és 180 C fokra előmelegített sütőben 30-35 percig süssük. Bogyós gyümölccsel vagy – ha van – eperrel kínáljuk.

Jó tudni!
Az amaretti tulajdonképpen egy olasz aprósütemény, afféle mandulás keksz/puszedli, amit akár otthon is elkészíthetünk, de sokkal egyszerűbb készen megvásárolni. Süteményalapnak vagy egyszerűen kávé mellé is nagyon finom.
Exit mobile version