Hozzávalók 4 személyre:
- 1 nagyobb csirkemell, csíkokra vágva (készíthetjük egész csirkecombokkal is)
- 5 dl húsleves
- 20 dkg klasszikus rizs
- 1 kaliforniai paprika
- 1 zöldpaprika
- 1 kisebb üveg zöldborsó (konzerv is lehet)
- 1 közepes fej hagyma
- 2 paradicsom
- 1 kávéskanálnyi sáfrány
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 3 evőkanál olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
A felhevített olajra rádobjuk a csirkecsíkokat, majd megpirítjuk és félretesszük őket. A megmaradt olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, a kockákra vágott paradicsomot, majd hozzátesszük a csíkokra vágott paprikákat, végül visszarakjuk a sült csirkecsíkokat.
Folyamatosan kevergetjük, sózzuk és borsozzuk, majd hozzáöntjük a húslevest, és beleszórjuk a rizst. Ízesítjük az összezúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sáfránnyal. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, és húsz perc alatt készre főzzük.
Fedő alatt hagyjuk még lefedve pár percet párolódni. Citromgerezdekkel díszítve tálaljuk.
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |